Facebook

Hemofarm

Home / Biljni preparati / SREMUŠ BILJNE KAPI

SREMUŠ BILJNE KAPI

Biljni preparati
Nameštaj | Biljni preparati | SREMUŠ BILJNE KAPI
SREMUŠ BILJNE KAPI

SREMUŠ (crembuš, divlji beli luk, medveđi luk, allium ursinum) je samonikla jestiva biljka, izuzetne lekovitosti i širokog spektra delovanja na ljudski organizam.

Sremuš pomaže kod snižavanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi i povišenog krvnog pritiska, poboljšava cirkulaciju i ima blagotvorno dejstvo na rad srca. Zahvaljujući antimikrobnom dejstvu, odličan je u prevenciji i ubrzavanju lečenja infekcija.


Sremuš ima i antioksidativno dejstvo, što znači da slobodne radikale nastale usled pušenja, unošenja alkohola, stresa ili uslovljenje raznim toksinima iz okoline, vezuje za sebe i izbacuje ih iz organizma. Blagotvorno dejstvo sremuš pokazuje i kod arterioskleroze, gasrointestinalnih smetnji, bolesti disajnog sistema, hematoma, rana koje teško zaceljuju, ekcema, dermatitisa i naročito lišajeva.

Najveća koncentracija aktivnih supstanci, poput aliina, izoaliina, vitamina C, karotena i mineralnih soli, nalazi se u mladim listovima biljke. Obzirom da se svež sremuš može naći u prirodi svega tridesetak dana u godini i da se sušenjem gube njegova lekovita svojstva, jedini način da se sremuš koristi tokom cele godine jesu BILJNE KAPI SREMUŠA. U njima su koncetrovane i sadržane aktivne supstance i lekovita svojstva same biljke.

Visokokvalitetne Biljne kapi sremuša, dobijene iz biljke sremuš, proizvodi "Manufaktura Ljubisavljević". Berba se obavlja na planini, u ekološki čistom području. Sveži listovi beru se isključivo ručno, pažljivo birajući svaki list. Kako bi se sačuvala lekovita svojstva biljke, u roku od nekoliko sati posle berbe, svež sremuš se stavlja u rastvor etanola i ostavlja da odleži u prohromskim posudama vrhunskog kvaliteta. Nakon svakodnevnog mešanja i kontrolisanja temperature, gotova tinktura se dobija ceđenjem presama. Tako dobijena tinktura izliva se u sterilisane i tamne staklene flašice, hermetički zatvara i čuva do upotrebe.


Na taj način, potrošačima su tokom cele godine dostupna blagotvorna dejstva jedne od četiri najlekovitije biljke na planeti.


Sa time se slaže i poznati prirodnjak dr Kuncle, koji kaže da ni jedna biljka na zemlji nije tako delotvorna u čišćenju creva, želuca i krvi, kao što je sremuš.